De Linnen Heren is dé winkel gespecialiseerd in hotellinnen en huishoudlinnen. Daar hoort natuurlijk extra informatie bij. Productinformatie, was- en onderhoudsadviezen.

Egyptisch katoen  
Egyptisch katoen wordt vanwege haar unieke eigenschappen al eeuwenlang gewaardeerd. Alleen de Egyptische katoenplant levert zeer witte, glanzende en lange vezels op.
Vanwege de lange vezels kan er een veel fijnere en soepelere stof geweven worden. Het is ook zéér geschikt voor een satijn weving. 

Katoen Satijn
Satijn is geen productsoort, het slaat puur op een weeftechniek. Het technische verhaal is dat de  kruispunten van de ketting- en inslagdraden gelijkmatig verspreid liggen en bedekt worden door de inslagdraden. Met deze techniek kunnen garens heel dicht op elkaar geweven worden, waardoor het weefsel soepel wordt. De onderkant is dof, maar de bovenkant is glanzend door de losliggende inslagdraden. Een satijn geweven stof heeft altijd een draadtelling van minimaal 200.

Draadtelling
Draadtelling (threatcounts) geeft aan hoeveel draden per inch (1 inch = 2.54 cm) er geweven zijn. Hoe meer counts, hoe fijner de garens en hoe hoger de kwaliteit van de stof. Fysiek is het maximum aantal draden 500. Er zijn fabrikanten die 1000 counts of hoger opgeven door gebruik te maken van bijvoorbeeld 250 garens die bestaan uit 4 verstrengelde draden, om zo te komen tot 1000 “draden” per inch, terwijl de echte threadcount dus 250 is. Wees op uw hoede voor dergelijke beweringen.
Daarnaast is het belangrijk om te weten dat hoe hoger de draadtelling hoe kwetsbaarder de stof. Zeker in professionele wasserijen maakt dit een groot verschil. 

Percal katoen
Percale, perkal, percal katoen, allemaal verschillende benaming voor 1 en dezelfde soort stof. Percale katoen is een speciale weeftechniek van katoen, de draden gaan namelijk om-en-om: één draad onder en één draad boven. Daarnaast is bij percale katoen een onderscheidende factor van ‘normaal’ katoen de threadcount (draaddichtheid). Thread count is het het aantal draden dat per vierkante inch geweven is, zowel horizontaal als verticaal. Je telt dan de horizontale draden en de verticale draden bij elkaar op. Om katoen percal te mogen noemen, moet de thread count minimaal 200 zijn.